fbpx
facebook
linkedin

Het belang van een SOG examen

SOG examen bij exameninstituut

Het belang van een SOG examen

Het aantal bedrijfsongevallen is de afgelopen jaren aan het stijgen. Een SOG examen is daarom belangrijker dan ooit te voren. Veel arbeiders en werkgevers onderschatten de impact van een SOG examen. Men denkt vaak dat het een kwestie is van geld verdienen en dat het alleen belangrijk is om aan te tonen dat je in bezit bent van een SOG diploma. Maar het belangrijkste effect van een SOG examen is het denkniveau. Als arbeiders met een SOG examen onderling samenwerken zijn er minder woorden nodig voor ze elkaar begrijpen. Daarnaast is de kans op miscommunicatie ook stukken kleiner. Ze hebben namelijk allemaal de test goed afgelegd en weten wat er wel noodzakelijk is en hoe dit het beste kan worden uitgevoerd. Naar verwachting zal het aantal bedrijfsongevallen drastisch verminderen wanneer arbeiders beschikken over dit diploma.

Wat houdt een SOG examen in?

Bij het afleggen van een SOG examen moet er worden voldaan aan verschillende eisen. Zo is er een theorie- en praktijkgedeelte waarbij men moet bewijzen dat ze beschikken over de benodigde capaciteit. Bij het erkend Nationaal Exameninstituut kun je diverse SOG examens afleggen. Zo hebben wij ons gespecialiseerd in het werken met flensverbindingen. Zo kun je niet alleen een examen volgen voor het werken met flenzen maar ook nog eens volgens protocol. Hierbij leren wij jou om te werken met torque- en tensioning-apparatuur en hoe jij in staat bent om een flensprotocol te maken.

Naast het werken met flenzen kun je ook een SOG examen volgen voor het besturen van hoogwerkers en vorkheftrucks. Je wordt begeleidt door gecertificeerde examenbegeleiders die jou op alle aspecten ondersteunen en helpen. Wij van Nationaal Exameninstituut bieden ook SOG examens aan voor vakkundig gasmeten en werken met onafhankelijke adembescherming. Het komt namelijk verscheiden keren voor dat je in bepaalde werksituaties verkeert waarbij de kennis van het SOG examen een fatale fout kan voorkomen.

Wanneer je van plan bent om een SOG examen af te leggen moet je er wel van op de hoogte zijn dat het noodzakelijk is dat je al in het bezit bent van een VCA-diploma. Natuurlijk biedt Nationaal Exameninstituut ook deze examens aan verspreidt over het hele land. Hierbij kun je kiezen uit een VOL, VIL-VCU of voorleesexamen.

Snel & gemakkelijk je examen afleggen bij Exameninstituut.nl

Wij van Nationale Exameninstituut.nl begrijpen dat je voor het maken van een VCA- en SOG examen al genoeg spanning hebt. Het is van belang dat jij je alleen wilt fixeren op het examen. Bij ons is het daarom mogelijk om je gemakkelijk in te schrijven en wij maken geen onderscheidt qua kosten van onze VCA examens waardoor jij nooit voor verassingen komt te staan! Zoals al eerder is vermeld zijn onze locaties verspreidt over heel Nederland. Op onze website vind je alle locaties die jou de gelegenheid geven om een VCA- en SOG examen te behalen. Het is natuurlijk ook mogelijk om van te voren lesmateriaal af te nemen waardoor jij niet voor onverwachte vragen komt te staan bij het examen.

Write a Reply or Comment