fbpx
facebook
linkedin

Drenthe

VCA Examen in Coevorden (Drenthe)

Een veilige werkomgeving voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren op plekken met een verhoogd risico op ongelukken is van levensgroot belang. Denk hierbij aan fabrieken, bouwterreinen en installatiebedrijven waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren op de werkvloer is in 1994 de VCA norm in het leven geroepen. VCA is een afkorting die staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en hoewel deze certificering niet wettelijk verplicht is, wordt dit certificaat steeds vaker als voorwaarde gesteld door bedrijven en opdrachtgevers in de civiele bouw, bij staalconstructiebedrijven en machinefabrieken. De VCA certificering moet helpen bij het vergroten van de veiligheid in deze branches en ervoor zorgen dat  aannemers en werknemers zich bewust zijn van alle risico’s die er op de werkvloer zijn.

U heeft de mogelijkheid om deze certificering bij ons te behalen. Neem een kijkje in onze agenda om te zien waar u zich kunt inschrijven voor een VCA examen of cursus op locatie. We zijn onder andere actief in de omgeving van Drenthe (Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Klazienaveen en Meppel).

VCA Examen boeken?

Bij het Nationaal Exameninstituut boek je eenvoudig je VCA Examen, informeer nu naar de mogelijkheden!

VCA | Examen Instituut

Examen afleggen bij het Examen Instituut in Coevorden, Drenthe

Voor al uw VOL-VCA, B-VCA, SOG- en VIL-VCA examens kunt u terecht bij ExamenInstituut.nl. Onze professionele en gecertificeerde examenleiders leiden uw VCA examen graag in goede banen. Door onze uitstekende landelijke dekking is er altijd de mogelijkheid om een examen bij u in de buurt af te leggen. U kunt bij ons onder andere terecht in ons bedrijfspand in Coevorden (Drenthe).

Er zijn verschillende soorten VCA certificeringen die behaald kunnen worden door bedrijven- en werknemers. Als een bedrijf een VCA bedrijfscertificaat heeft behaald, dan heeft het bedrijf aangetoond dat ze aandacht hebben voor de aspecten gezondheid, veiligheid en milieu op de werkplek. Een bedrijf kan een VCA* certificaat een VCA** certificaat en een VCA Petrochemie certificaat ontvangen (Als het bedrijf werkzaam is in de ze sector).

B-VCA Examen, VOL-VCA Examen, VIL-VCU en SOG Examen voor werknemers

Voor werknemers zijn er ook verschillende certificeringen te behalen. Als een werknemer een B-VCA examen heeft afgelegd en de certificering heeft behaald, dan beheerst hij de basiskennis en kan hij veilig werken, rekening houdend met de gezondheid van zichzelf, zijn collega’s en het milieu. Hij herkent ook onveilige situaties en kan de juiste maatregelen treffen om ongevallen te voorkomen.

Naast de B-VCA certificering kunnen medewerkers ook een VOL-VCA certificering behalen door het VOL-VCA examen succesvol af te ronden. De afkorting VOL-VCA staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Met een VOL-VCA diploma in bezit is uw leidinggevende op de hoogte van de eisen waaraan hij en zijn medewerkers moeten voldoen op de werkvloer op het gebied van veiligheid. Ook heeft hij kennis van de Europese wet- en regelgeving in zijn branche en herkent hij onveilige situaties en handelingen. Tevens kan hij ook de juiste maatregelen treffen ter voorkoming van ongevallen.

Naast de VOL-VCA certificering is er ook nog een VCA examen voor intercedenten of leidinggevende van een uitzendbureau dat gericht is op de bouw branche. Dit examen, genaamd het VIL-VCU examen is voor een groot deel gelijk aan het VOL-VCA examen en bevat daarnaast wat kennis die speciaal voor intercedenten bestemd is.

In sommige werksituaties is er sprake van een hoger risico op ongelukken, in dit soort situaties is een SOG-certificaat gewenst dat behaald kan worden in een SOG Examen. Dit examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en om hier aan deel te nemen moet u eerst in het bezit zijn van een VCA-diploma. Wilt u een van deze VCA examens afleggen? Voor alle examens bent u bij ons aan het juiste adres. Registreer uw werknemers voor de examens op een van onze examenlocaties door heel Nederland (onder andere Coevorden, Drenthe).

Kennis van wetgeving | ExamenInstituut.nl

De voordelen van het Nationaal Exameninstituut

Wij verzorgen VCA Examens door heel Nederland en u heeft de mogelijkheid om zich individueel in te schrijven bij een open inschrijving en u kunt ervoor kiezen om een in-company examen plaats te laten vinden op locatie. Al uw medewerkers kunnen deel nemen aan een VCA-cursusdag en vervolgens de certificering behalen na het afleggen van een van de examens. Een groot voordeel van onze werkwijze is dat u voor alle examens maar één prijs betaald. Er zijn dus geen extra kosten voor een VOL VCA, VILVCU of voorlees examen.

Alle examens worden afgenomen door onze professionele examenleiders die uw examen in goede banen zullen leiden. De examens worden afgenomen met een tablet en dankzij de handige software is de uitslag direct na het examen bekend. We zijn erg flexibel, als er zich wijzigingen voordoen op het laatste moment zijn we in staat om snel te schakelen en een oplossing te bieden. We hebben een uitstekende landelijke dekking van VCA examens, u kunt dus tijdens iedere maand in diverse provincies terecht voor een examen. Bij ons kantoor in Coevorden kunt u iedere maand terecht.

Als u behoefte heeft aan oefenstof voor het examen dan kunt u ook bij ons terecht. Wij voorzien u graag van VCA boeken om u beter voor te bereiden op een van de examens. We hebben onder andere VCA-boeken in het Nederland, Duits en Engels. Bij afname van 50 stuks hanteren we een staffelkorting. Moet u bijna op voor het examen en wilt u uw kennis nog even testen? Maak het Basisveiligheid VCA Proefexamen en test of u de stof voldoende onder de knie heeft!

Veiligheid | Examen Instituut