fbpx
facebook
linkedin

Groeiende werkgelegenheid in de bouwsector

exameninstituut.nl overijssel

Groeiende werkgelegenheid in de bouwsector

Stukje bij beetje herstelt de Nederlands economie zich weer van de crisis in 2009. Met name de bouwsector groeit enorm hard en is bijna weer terug op het oude niveau. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer werk komt in de bouwsector. De omzet in de bouw is 5,7 procent gestegen ten opzichte van 2017. Dit is zeer goed nieuws voor bouwbedrijven. Niet voor niets willen bouwbedrijven hier dan ook van profiteren. Bouwvakkers met een goede opleiding en de benodigde papieren zijn dan ook zeer gewild. Het VCA-certificaat is één van de benodigde papieren die essentieel is. VCA staat voor Veiligheids Checklist voor Aannemers. De VCA Basis is bedoeld voor bouwvakkers die geen leidinggevende rol hebben maar taken uitvoeren. Wanneer u het VCA-examen weet te behalen laat u zien dat u beschikt over de nodige kennis voor veilig en gezond werken.

Het belang van een VCA-certificaat in Overijssel

Een VCA-examen is zeer belangrijk. Werknemers met een VCA-certificaat liggen over het algemeen op dezelfde lijn. Iedereen weet wat er wordt verwacht en hoe er veilig en gezond gewerkt moet worden.

Toch is een VCA-certificaat niet wettelijk verplicht en kunt u gewoon beginnen met werken zonder dit certificaat. Desondanks is het in de praktijk wel een pré. Veel opdrachtgevers in Overijssel vragen naar een VCA-certificaat en zullen dit dan ook zeer op prijs stellen. Bouwbedrijven die beschikken over werknemers met VCA-certificaat worden sneller en vaker gekozen door opdrachtgevers dan bouwbedrijven zonder VCA-certificaat.

Het certificaat laat namelijk niet alleen zien dat u over de benodigde kennis beschikt. Overijsselse bouwvakkers met een VCA-certificaat laten zien dat zij serieus bezig zijn met hun vak. Veiligheid en gezondheid zijn twee belangrijke factoren die steeds strenger worden gehandhaafd in de bouw. VCA wordt dan ook niet gezien als een certificaat die u moet behalen, maar bouwvakkers willen zelf ook graag in een veilige omgeving werken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

VCA-cursus volgen in Overijssel

Een VCA-certificaat vraagt om aandacht en interesse. Wanneer u het belang van een VCA-certificaat inziet zal het leren ook gemakkelijker gaan. Bij ons kunt u gemakkelijk VCA-boeken bestellen. De boeken zijn in diverse talen beschikbaar zoals Nederlands, Duits en Engels. Het Nationaal Exameninstituut biedt op diverse locaties in Overijssel de mogelijkheid aan om het VCA-examen af te leggen. Dit is namelijk mogelijk in Deventer, Hardenberg, Vroomshoop, Almelo en Albergen. Op deze manier is er altijd een Overijsselse locatie dicht bij u in de buurt. Bekijk onze agenda en schrijf u in voor het gewenste VCA-certificaat.

Write a Reply or Comment