fbpx
facebook
linkedin

Overijssel

VCA cursus/examen Overijssel? (Omgeving Almelo, Enschede, Hardenberg, Vroomshoop, Deventer, Zwolle)

Met VCA-gecertificeerde werknemers in uw bedrijf die bij het uitoefenen van hun beroep constant bezig zijn met het waarborgen van de veiligheid op de werkplek, zullen er minder ernstige ongelukken op de werkvloer gebeuren. Een VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) certificaat toont aan dat de werknemers/leidinggevenden van uw bedrijf op de hoogte zijn van de eisen waar ze aan moeten voldoen op de werkvloer op het gebied van veiligheid. Het hebben van een VCA certificaat is op dit moment nog niet wettelijk verplicht, maar het wordt steeds vaker als voorwaarde gesteld door werkgevers en bedrijven die werkzaam zijn in sectoren waar de kans op ongelukken groter is. Denk hierbij aan verschillende werkplekken zoals bouwterreinen, fabrieken en bij staalconstructiebedrijven.

VCA Examen boeken?

Bij het Nationaal Exameninstituut boek je eenvoudig je VCA Examen, informeer nu naar de mogelijkheden!

B VCA | ExamenInstituut.nl

Voor bedrijven en werknemers die gevestigd zitten in Overijssel heeft u bij ExamenInstituut.nl de mogelijkheid om een VCA examen op locatie te maken om de VCA certificering te behalen. Bedrijven die gevestigd zitten in de omgeving van Almelo, Enschede, Hardenberg, Vroomshoop, Deventer en Zwolle kunnen terecht bij een van de examenlocaties van ExamenInstituut.nl in Overijssel. U kunt er als bedrijf ook voor kiezen om een in-company examen bij u op locatie te organiseren. Voordat u uw werknemers het examen laat afleggen zal er eerst een VCA cursus worden gehouden zodat uw werknemers dan helemaal op de hoogte te zijn van de regels en manier van werken om de veiligheid te waarborgen op de werkvloer.

Soorten VCA examens

Er zijn diverse soorten VCA examens waar een certificering voor gehaald kan worden door werknemers en bedrijven. Een bedrijf met een VCA certificaat heeft laten zien dat ze weten hoe ze een zo veilig mogelijke situatie op de werkvloer creëren voor hun personeel en dat ze de gezondheid van hun personeel hoog in het vaandel hebben staan. Een bedrijf kan een VCA* of een VCA** certificaat hebben en om deze  certificatie te kunnen krijgen moet een bedrijf een vijf stappenplan doorlopen.

Naast het VCA certificaat voor bedrijven kennen we ook een aantal verschillende soorten VCA certificeringen voor werknemers. De volgende VCA certificeringen zijn te behalen bij een van onze examens in Overijssel. B-VCA (basis), VOL VCA (voor operationeel leidinggevenden), VIL VCU (voor intercedenten). Als een werknemer van uw bedrijf een B VCA examen op een van onze locaties heeft afgelegd en zijn certificaat heeft behaald, dan beheerst hij de basiskennis die nodig is bij het uitvoeren van werkzaamheden op een werkplek met een verhoogd risico op ongelukken. De werknemer weet hoe hij veilig te werk moet gaan, en houdt rekening met de gezondheid van zichzelf, zijn collega’s en het milieu.

Een VOL VCA examen is er voor de operationeel leidinggevenden die de verantwoordelijkheid hebben over het personeel op de werkvloer. Het VOL VCA certificaat is ook te behalen op een van onze examenlocaties in Overijssel. Operationeel leidinggevenden bij bedrijven in Almelo, Enschede, Zwolle, Deventer, Hardenberg en Vroomshoop kunnen meerdere malen per maand terecht op een van onze locaties in Overijssel. Met een VOL VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) certificaat toont een operationeel leidinggevende aan dat hij op de hoogte is van de eisen waaraan hij en zijn medewerkers op de werkvloer aan moeten voldoen op het gebied van veiligheid. Tevens heeft hij kennis van de Europese- en Nederlandse wet- en regelgeving die van toepassing is in dit vakgebied. Hij is ook in staat om maatregelen te nemen om ongevallen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Een SOG certificaat kan behaald worden na het afleggen van een SOG examen. Deze certificering is benodigd als men werkzaam is op werkplekken waar een verhoogd risico op ongelukken is. Hier gelden strengere regels op het gebied van veiligheid die u na het afleggen van dit examen allemaal leert kennen.

U heeft ook de mogelijkheid om bij ons een VIL-VCU examen af te leggen. Dit examen is voor intercedenten of leidinggevenden van een uitzendbureau die hun focus hebben op het detacheren van werknemers in de bouw sector.

Wilt u een B VCA examen, SOG examen, VIL-VCU examen- of VOL VCA examen afleggen op een van onze examenlocaties in Overijssel of in-company na een VCA cursus bij uw bedrijf? Neem contact met ons op of bekijk de agenda voor een overzicht van de komende open inschrijvingen in de komende maanden.

VCA Examen | ExamenInstituut

(B) VCA, VIL VCU of SOG Examen afleggen in Overijssel | Nationaal Exameninstituut

Voor alle B VCA, VIL VCU, VOL VCA en SOG examens is NationaalExameninstituut.nl uw juiste partner. Dankzij onze uitstekende landelijke dekking is er altijd wel een examen bij u in de buurt. We hebben maandelijks meerdere examens in verschillende provincies door heel Nederland waaronder Overijssel en Drenthe. Onze professionele- en gecertificeerde examenleiders helpen u graag bij het behalen van uw VCA diploma. We staan bekend om onze flexibiliteit en kunnen snel schakelen als er last-minute nog veranderingen plaats moet vinden op het gebied van een bepaald examen. Wij hanteren voor de verschillende soorten examens één prijs, stel dat u de werknemers van uw bedrijf verschillende examens af wilt laten liggen dan hoeft u geen extra kosten te betalen.

De examens worden afgenomen via een tablet en hierdoor krijgt u direct na het examen een voorlopige uitslag. Wilt u uw medewerkers optimaal voorbereiden voor een bepaald examen? U heeft de mogelijkheid om lesmateriaal via ons te verkrijgen en daarnaast kunt u ze ook een oefen examen af laten leggen. Voor al uw B VCA, VIL VCU, SOG en VOL VCA examens in Overijssel bent u bij ExamenInstituut.nl aan het juiste adres!

Graafmachine | ExamenInstituut