fbpx
facebook
linkedin

Gelderland

Graafmachine | ExamenInstituut

Het belang van een VCA certificering

Een VCA certificaat is tegenwoordig bijna een must geworden voor werknemers die werkzaam zijn bij (bouw)bedrijven waar er een verhoogd risico op ongelukken heerst. Op de werkvloer van fabrieken, bouwterreinen en in de civiele bouw is er een grotere kans op ongelukken, dit komt omdat er vaak gewerkt wordt met zware/grote bouwmaterialen en grote machines zoals bouwkranen. Het is van essentieel belang dat iedereen die aanwezig is op de werkvloer op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften en regels en dat ze ook gehanteerd en toegepast kunnen worden. Met een VCA cursus kunnen werknemers en werkgevers op de hoogte worden gebracht van alle regels en veiligheidsvoorschriften en aan de hand van een VCA examen wordt er getoetst of men over de juiste kennis beschikt. Jaarlijks vinden er in Europa ongeveer 80.000 ongelukken plaats in de bouw en vallen er 1.200 slachtoffers, dit toont aan hoe belangrijk het is dat iedereen op de werkvloer op de hoogte is van de veiligheidseisen en hoe ze veilig te werk kunnen gaan. Het hebben van een VCA diploma wordt daarom op steeds meer bouwlocaties verplicht gesteld en dit is ook nodig omdat hiermee het veiligheidsbewustzijn wordt verhoogd. Dit komt ten goede van de algehele veiligheid op bouwplaatsen.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en als men een VCA certificaat heeft behaald, dat is er aangetoond dat de werknemer op de hoogte is van de geldende voorschriften en veiligheidsregels waar hij of zij zich aan moet houden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Na het afleggen van het basis VCA Examen en het behalen van de diploma is de werknemer gereed en goed voorbereid om veilig te kunnen werken op de werkvloer van een bouwbedrijf, in de civiele bouw en bij installatiebedrijven. Wilt u uw werknemers ook de mogelijkheid bieden om hun VCA certificaat te behalen? Het Nationaal Exameninstituut houdt VCA cursussen en examens door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland). Er bestaat ook de mogelijkheid om een in-company examen af te leggen. Dit houdt in dat wij op locatie langskomen bij uw bedrijf om daar eventueel een cursus te geven en vervolgens een examen af te leggen.

VCA Examen in Gelderland (Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Ede, Doetinchem, Zutphen)

Er zijn verschillende soorten VCA examens die bij ons afgelegd kunnen worden door heel Nederland (onder andere in Gelderland). Een B-VCA (basis), VOL VCA (Operationeel Leidinggevenden), VIL VCU- (voor intercedenten van uitzendbureaus) en het SOG examen kan bij ons afgelegd worden en een diploma/certificering voor behaald worden. Dankzij onze goede landelijke dekking kan er op locaties door heel Nederland een cursus en examen afgelegd worden. Zit u bijvoorbeeld gevestigd met uw bedrijf in Gelderland in de omgeving van Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Ede, Doetinchem of Zutphen en wilt u uw werknemers een VCA cursus of examen af laten leggen door examinators van ExamenInstituut.nl, dan staan wij graag voor u klaar. Een in-company examen is een handige manier om al uw werknemers tegelijkertijd deel te laten nemen aan een cursus om vervolgens hun B-VCA certificaat te laten behalen. Er is ook de mogelijkheid om een van de examens af te leggen op een van de examenlocaties in heel Nederland. Bekijk de beschikbare locaties en data’s waarop wij de examens houden op deze pagina en schrijf u of uw werknemers direct in voor een VCA examen!

Locatie | Examen Instituut

Professionele en gecertificeerde examenleiders

Als u kiest voor een in-company examen van het Nationaal Exameninstituut bij uw bedrijf in de omgeving van Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Ede, Doetinchem en Zutphen (provincie Gelderland), dan staan onze professionele en gecertificeerde examenleiders graag voor u klaar. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van VCA cursussen en examens zullen uw werknemers op de beste manier begeleid worden in hun traject naar een VCA diploma. Een voordeel van het afleggen van een VCA examen bij ExamenInstituut.nl is dat de examens op een tablet worden gemaakt en hierdoor is de uitslag direct na het examen al bekend. U weet dus direct of u geslaagd bent voor uw VCA examen. Een ander voordeel is dat wij dezelfde prijzen hanteren voor alle examens, het maakt dus niet uit of de ene helft een B VCA examen aflegt en de andere helft een VOL-VCA examen, de prijs blijft hetzelfde. We zijn ook erg flexibel, stel dat er op het laatste moment nog wijzigingen plaats moeten vinden en dat er een deelnemer aan een VCA examen bij komt, we kunnen dan snel schakelen. Nationaal Exameninstituut is een betrouwbare partner voor al uw VCA examens in de provincie Gelderland. Dankzij onze goede landelijke dekking kunt u niet alleen in Gelderland een examen afleggen, maar ook in de provincies Overijssel, Groningen en Drenthe staan we graag voor u klaar om uw examen in goede banen te leiden.